informacje kobiety gotują
Naukowców od dłuższego czasu ciekawi miarodajne pytanie. To samo twierdzenie dręczy takżę dla nas, przeciętnych obywateli tego pięknego świata. Otóż, czy warto zażywać witaminy oraz minerały? Trzeba wziąć pod uwagę, że odpowiedź nie jest do końca jasna. Z jednej kwestii wolno rzec, że witaminy korzystnie wpływają na organizm ludzki. Są mocno pożądane w okresie zimowym oraz wiosną, dzieje się tak dlatego, że jest wówczas zwiększona częstotliwość zachorowań na przeziębienie. A witaminy B17, popularne jako amigdaliny mogą doskonale ochraniać przed wszelkimi kłopotami cery. Ponadto zawarte w witaminach czynniki powstrzymują proces starzenia się. Stąd też osoby biorące witaminy wyglądają dużo młodziej. Jednakże myli się ten, kto sądzi, że witaminy mogą zastąpić wartościowe żywienie. Jeśli ktoś będzie się objadał tłustym i niezdrowym jedzeniem to przyjmowanie witamin nie sprawi, iż będzie posiadał dobrą kondycję. Trafne odżywanie musi iść w parze w przyjmowaniem witamin. Gdyż prawda jest taka, iż witaminy jedynie wspomagają utrzymanie kondycji, a nie utrzymują ją samoczynnie. Dodatkowo, nawet jeśli zażywamy regularnie witaminy nie możemy wcale rezygnować z jedzenia świeżych warzyw oraz owoców. One mają w sobie dokładnie to, co witaminy w kapsułkach. A do tego wszystkiego są pyszne. Witaminy, jak wszystko inne na tym świecie, trzeba przyjmować najzwyczajniej w świecie z głową. Nie można zapominać o pożywnym jedzeniu, ani o warzywach. One są tylko i wyłącznie wzbogaceniem diety i tak powinny być traktowane. Jako tradycyjne elementy, zdrowe owszem, ale tylko suplementy.